Veilig Verkeer Nederland vraagt mensen thuis te werken

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De komende weken beginnen de scholen weer. Regio Noord bijt maandag het spits al af, Goeree-Overflakkee is op 31 augustus weer aan de beurt.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept wekend Nederland op om thuis te werken. In ieder geval in de eerste weken van het nieuwe schooljaar. Kan dat niet? Reis dan zo veel mogelijk buiten de ochtendspits.

Oproep

De oproep komt niet uit het niets. “Cijfers tonen aan dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie opvallend veel ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren.” VVN stelt dat medewerking van automobilisten hard nodig is voor een veilige schoolroute voor kinderen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) staat dan ook achter de thuiswerkoproep.

Campagne

Na elke zomervakantie hangen overal ook weer banners met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ook dat is een oproep om alert te zijn op kinderen in het verkeer. De campagne loopt tot half september. De oproep om ’s morgens zo veel mogelijk thuis te werken geldt ook voor de hele duur van de campagne.

Thuiswerken

Uit een VVN-peiling is naar voren gekomen dat een combinatie van half thuiswerken en half op de zaak, ideaal is voor werkend Nederland. Daarin is ook de invloed van de corona-crisis op het verkeer meegenomen. “Het zou goed zijn wanneer we met elkaar het ‘nieuwe werken’ ook gebruiken om slimmer naar onze agenda’s te kijken,” zegt Evert-Jan Hulshof. Hij is de directeur van Veilig Verkeer Nederland. “Bijvoorbeeld door in de ochtenden vooral afspraken te plannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo beperken we de verkeersdrukte.”

Maak een punt van nul

In Zuid-Holland loopt tevens de campagne ‘maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. In heel de provincie komen namelijk elke dag 16 mensen niet aan op hun bestemming. Alleen samen kunnen we de verkeerssituaties veiliger maken. Dat geldt voor de grote wegen, maar ook in de dorpen op het eiland. Kijk voor meer informatie op de website van de campagne.

Cookieinstellingen