Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen

Foto: Image by Luisella Planeta Leoni from Pixabay

Basisscholen kunnen zich aanmelden om mee te doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de scholen.

Aanmelden voor de loterij kan via JantjeBeton.nl/loterij. Afgelopen jaar deden 500 scholen mee. Samen haalden tienduizenden leerlingen een bedrag op van 800.000 euro. De helft daarvan is naar de scholen gegaan. En dit jaar wordt er een nóg hogere opbrengst verwacht!

De Kleine Jantje Beton Loterij

Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. Om daar iets aan te doen organiseert Jantje Beton de Kleine Jantje Beton Loterij. Ieder jaar gaan honderden scholen (en zo’n 60.000 leerlingen) op pad om lootjes te verkopen voor de Kleine Jantje Beton Loterij. Zij doen dit niet alleen via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de ‘Tikkie, jij bent ‘m!’ actie.

“Tikkie, jij bent ‘m!”

Het is nu ook mogelijk om online een lootje te kopen. Dat is handig voor mensen die verder weg wonen of gen machtiging willen invullen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen een lootje te kopen. Zo kunnen scholen heel eenvoudig de opbrengst verhogen.

50% voor school, 50% voor Jantje Beton

Van de opbrengst van de lootjes (€ 3,- per stuk) gaat de helft naar de school. De andere helft gaat naar Jantje Beton. De scholen mogen de opbrengst zelf besteden. Het is de bedoeling dat het wordt uitgegeven aan speelmaterialen voor op en rondom het schoolplein. Dat is tenslotte de favoriete speelplek van kinderen!

In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt. Projecten voor kinderen in kwetsbare speelposities krijgen hierbij speciale aandacht.

Doe mee!

De Kleine Jantje Beton Loterij heeft twee mogelijke actieperiodes: van 20 mei t/m 3 juni en van 9 t/m 23 september 2020. Alle groepen van de school mogen meedoen! Deelname is gratis en Jantje Beton levert alle benodigde materialen aan en begeleidt de organisatie. Aanmelden is eenvoudig via het online inschrijfformulier.

Over Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. De organisatie wil ervoor zorgen dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Reacties