Presentatieavond over passend onderwijs op GO

Foto: Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Niet alle kinderen kunnen hetzelfde onderwijs aan, daarom is het goed om te weten wat je moet doen. Maar wat moet je weten in het belang van je kind?

Joke de Witt en Karin van Ooijen zijn ervaringsdeskundigen als het gaat passend onderwijs. Joke is leerkracht op een sociocratische school. En Karin is regio-coördinator van Balans. Allebei hebben ze kinderen die niet in het reguliere systeem passen, met alle gevolgen van dien.

Presentatie

Ze weten dat ze niet de enigen zijn die tegen dit probleem aanlopen. Daarom hebben ze zo veel mogelijk informatie verzameld over passend onderwijs. “Het bleek verrassend moeilijk te zijn om goede informatie te vinden, zelfs als professional,” laten ze weten. “We wilden een presentatieavond organiseren speciaal voor de ouders in hetzelfde schuitje. We kunnen zo ouders en andere professionals in een zo vroeg mogelijk stadium aan informatie helpen. En het is een goede manier om met elkaar in contact te komen.”

Ontmoetingsavond

Buiten een presentatie is het dus ook een ontmoetingsavond. Wil je meer weten of de rechten en plichten van ouders, kinderen en school? Dan is deze avond een goed startpunt. De organisatie ligt in handen van Oudervereniging Balans en de Cliëntenraad Jeugdwet Goeree-Overflakkee.

De ontmoetingsavond vindt plaats op vrijdag 24 januari in wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer in Sommelsdijk. De deuren openen om 19.30 uur en het programma start ongeveer een half uur later. Van 20.00 tot 20.45 uur is er een presentatie. En vanaf 20.45 uur kan er gepraat worden met andere ouders en professionals.

De toegang is gratis voor leden van Balans. Niet-leden betalen € 5,- om binnen te komen, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is wenselijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties