Dit is hoe goed Flakkeese middelbare scholen zijn

Foto: Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Het schooljaar is alweer voor de helft voorbij. Er wordt hard geoefend voor de CITO-toets. En dus moeten groep 8-leerlingen een middelbare school gaan kiezen.

Door Sam Fish

Op Goeree-Overflakkee is er keuze uit twee scholen. Scholieren kunnen naar één van de drie RGO vestigingen in Middelharnis en Sommelsdijk. Maar ze kunnen ook naar de Prins Maurtis. Of zelfs een school buiten het eiland.

En dat kiezen voor een nieuwe school is niet altijd even makkelijk. Sommige kinderen weten heel goed waar ze naartoe willen. Soms wordt de keuze gemaakt door de ouders. Maar het kan ook voorkomen dat een kind zelf mag kiezen, maar geen idee heeft. Dan is het goed om eens op de verschillende scholen te gaan kijken. Een open dag geeft een goed beeld van een school en je kunt meteen de sfeer proeven.

Gemiddelde scoren

Nieuwsmedium AD heeft onderzoek gedaan naar de middelbare scholen in Nederland. Zij hebben op verschillende punten de gemiddelde score berekend. Dat maakt het voor de middelbare scholieren in spe allemaal weer nét iets makkelijker om te kiezen.

Check de uitslag in de afbeeldingen hieronder. Wil je ook kijken hoe scholen buiten Goeree-Overflakkee scoren? Check dan het hele onderzoek op de website van het AD.

score PM score RGO groen techniek score RGO

Reacties