Obs Ollie B Bommel bezoekt Eibaar

Foto: PR obs Ollie B Bommel

Op donderdag 18 april vierden de leerlingen van OBS Ollie B Bommel hun paasfeest op een leuke en leerzame manier. Alle leerlingen van de school brachten namelijk een bezoekje aan Sjef en Hanneke de Baar, de pluimveehouders achter Eibaar.

Er was voor de leerlingen een gevarieerd programma gemaakt waarbij ze in groepen een rondleiding kregen in het mooie bedrijf. Natuurlijk mocht daar een kijkje bij de meer dan 20.000 kippen niet aan ontbreken. De leerlingen luisterden aandachtig naar de leuke en interessante weetjes over de kippen die Sjef hen vertelde.

Hanneke nam de kinderen mee naar de enorme eiersorteermachine en zo konden ze het hele traject volgen van de pas gelegde eitjes van de kip tot aan de eierdoos. Ook mochten de kinderen een handje helpen en dat lieten de kinderen zich geen twee keer zeggen.

Via een film met quiz vragen kregen we veel te weten over het ei en om dit bezoek nog een paastintje te geven lagen er gekookte eieren gereed die ze mochten versieren en was de paashaas aanwezig die met de kinderen de verstopte eieren ging zoeken.

Dit geslaagde paasfeest werd afgesloten met een heerlijke lunch op school en konden de kinderen hun zelf versierde ei lekker opsmikkelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen