Stellegors in actie voor de voedselbank

Foto: PR Voedselbank Goeree-Overflakkee

December is de feestmaand waarin iedereen net een stapje extra zet om het voor de mensen om zich heen ook een fijne maand te maken. Zo ook op het Stellegors.

Door Sam Fish

De basisschool in Stellendam heeft in de week voor kerst alle kinderen opgetrommeld om in actie te komen voor de voedselbank van Goeree-Overflakkee. Zo zijn er kerstknutsels gemaakt die zijn verkocht op de kerstmarkt. De volledige opbrengst van die knutselwerkjes was bestemd voor de voedselbank en daar kwam een fantastisch bedrag uit.

Jaap Bakelaar is vrijwilliger bij de voedselbank en ging dan ook graag langs bij de kinderen om het ingezamelde geld aan te nemen. Hij werd warm ontvangen en kreeg een cheque van maar liefst 350 euro overhandigd.

Kasten leeg
Naast deze actie is obs Stellegors ook een inzamelpunt voor de alom bekende actie Kasten leeg voor de Voedselbank. Die actie wordt geleid door Maris Breen-Granneman en Jeanien de Gast-Struyk. Kinderen kunnen voor deze actie producten meenemen van huis en daar in de verzameldozen leggen.

“Ik merk dat de kinderen erg geïnteresseerd zijn in het werk van de voedselbank en wat we allemaal doen voor mensen,” laat Jaap Bakelaar weten. “Na het ontvangen van de geweldige cheque heb ik dan ook zes kinderen uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij de voedselbank. Die kinderen zijn uitgekozen door de school en zij mogen dus komen kijken hoe de producten bij ons verwerkt worden en hoe de pakketten worden samengesteld.”

Helpen
Wil jij de voedselbank nou ook een handje helpen? Schroom dan niet! “We zijn altijd op zoek naar extra hulp,” zegt Bakelaar. “Op dit moment zoeken we vooral chauffeurs die de producten overal ophalen, bijrijders die kunnen helpen met in- en uitladen, we zoeken parkeerwachters en mensen die helpen met het samenstellen van de pakketten.” Iets voor jou? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Reacties