Obs J.C. van Gent geeft en krijgt deze december

Foto: PR Albert Heijn Middelharnis

Openbare basisschool de J.C. van Gent in Sommelsdijk had vlak voor Sinterklaas wel een hele bijzondere ochtend in petto. Ze kregen namelijk een bijzonder cadeau en gaven enorm veel geld weg.

Door Sam Fish

De ochtend begon met een grote doos op het podium in de toneelruimte van de school. Daar had Katie van den Doel, teamleidster kassa bij Albert Heijn Middelharnis, een mooi verhaal bij. “Zoals jullie misschien wel weten vervallen er per 1 december een hele boel Air Miles, dat zijn punten die je kunt sparen bij verschillende winkels,” vertelt ze aan de aanwezige kinderen. “Nu is het zo dat Cindy Leijdekker, een van de moeders hier op school, jullie heeft aangemeld voor de ‘Samen sparen voor de buurt’-actie. En ik kan jullie vertellen dat heel veel mensen voor jullie Air Miles hebben ingeleverd.” Voor de actie moesten er minsten 100.000 Air Miles worden ingeleverd en voor de J.C. van Gent zijn 128.000 Air Miles binnengekomen. “Van die 128.000 Air Miles zijn er 100.000 gebruikt om een mooi cadeau voor de school samen te stellen,” legt Katie uit en ze wijst naar de grote doos met de strik erop.

De eer is aan Jayden en Faiz om het cadeau uit te pakken, het is ten slotte hun verjaardag. Dit gebeurt onder enthousiaste aanmoediging van hun klasgenootjes. De doos is tot aan de rand gevuld met speelgoed voor zowel binnen als buiten. Zo kreeg de school jongleerballen, skippyballen, gekleurde hesjes om teams te maken, een rugbybal, frisbees, tennisrackets en nog veel meer.

En daarmee was het geven nog niet klaar. Nu was het de beurt aan de school om iets weg te geven.

Lombok
“Vlak voor de kerstvakantie hebben jullie allemaal heel fanatiek meegedaan aan de obstakelrun op het sportveldje in de polder en toen hebben jullie ook heel veel geld ingezameld,” vertelt directrice Sanne Wensink. “We hebben al het geld bij elkaar opgeteld en jullie hebben samen 2750 euro opgehaald!” De kinderen juichen enthousiast bij de onthulling van het bedrag.

De cheque wordt overhandigd aan Ivo Maliepaard (ict) en Jeanette van Zielst (personeelszaken) die beiden werkzaam zijn binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Goeree-Overflakkee (Sopogo). Zij waren op Lombok ten tijde van de eerste aardbeving en hebben met eigen ogen gezien hoeveel impact het heeft gehad. “Het schooltje is heel erg beschadigd. De kinderen daar krijgen nog wel les, maar ze zitten onder zeilen omdat het dak kapot is,” zegt Sanne. “Met het geld dat wij met de obstakelrun hebben verzameld wordt het dak van de school gerepareerd en kunnen de kinderen weer gewoon les krijgen op een fijne en veilige manier.”

“Het klinkt misschien niet genoeg om een dak van te repareren, maar 2750 euro is daar veel meer waard dan hier in Nederland,” legt Sanne uit. “Dit bedrag komt daar binnen op dezelfde manier als wanneer je hier de loterij zou winnen. En wij zijn ook niet de enige school die acties hebben gehouden voor Lombok.” Zo heeft D’n Tuun in Middelharnis, de andere school van Wensink schoenendozen gevuld met speelgoed en schoolspullen voor de kinderen en verkoopt het Startblok in Oude-Tonge binnenkort kerststukjes. “Het is een samenwerking binnen de hele Sopogo. Dat is echt wel iets waar we trots op mogen zijn,” aldus Sanne Wensink.

Samen sparen voor de buurt
Met de actie ‘Samen sparen voor de buurt’ kon vanaf september Air Miles ingeleverd worden voor een doel naar keuze. Van deze Air Miles kon buitenspeelmateriaal gekocht worden. Albert Heijn en Air Miles werkten bij deze actie samen met Nijha, één van de grootste aanbieders voor buitenspeelmateriaal in Nederland. Bewegen en sporten voor jong en oud op een leuke manier, dat is waar zij voor staan.

Onderstaande foto’s:
Het bedrag wat de school heeft opgehaald voor Lombok, de staat van het schooltje in Lombok en de manier waarop de kinderen nu les krijgen in het rampgebied. 

Reacties