Bijzondere les voor 300 kinderen

Foto: PR IVN Natuur Educatie

Op 12 oktober krijgen driehonderd leerlingen van basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland natuurles op een locatie aan de Grevelingen.

Kinderen leren over de bijzondere deltanatuur van de Grevelingen en gaan op excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer. De buitenlesdag Grevelingenweek is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

Succesvolle buitenlesdag smaakt naar meer
Zesentwintig scholen schreven zich vooraf in voor de buitenlesdag. Helaas was er maar plaats voor tien scholen. Daarom zoeken IVN, Staatsbosbeheer en NME Schouwen Duiveland naar mogelijkheden om komend voorjaar nog een keer een buitenlesdag te organiseren. Vincent van der Veen (IVN Natuureducatie): “op zo’n buitenlesdag leren kinderen over de natuur als ze er midden in staan, dat is weer een hele andere manier van leren en veel leuker dan uit een boekje”.

Over de Grevelingenweek
Van zaterdag 20 t/m 28 oktober kan iedereen ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt. De gehele week zijn er verschillende activiteiten te beleven, georganiseerd door natuurorganisaties en recreatieondernemers in het gebied. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen en is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, Provincie Zeeland, Provincie Zuid-Holland, NME-centrum Schouwen-Duiveland en verschillende recreatieondernemers rondom de Grevelingen.

Over IVN
IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Reacties