Summerschool Middelharnis succesvol

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Summerschool is een educatief en laagdrempelig programma tijdens de zomervakantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Van workshop Kunstgeschiedenis tot Franse Les en van workshop programmeren tot het bakken van koekjes. Tijdens Summerschool is er van alles te beleven!

Donderdag 19 juli vond de eerste Summerschool plaats in de Bibliotheek in Middelharnis. 24 kinderen volgden de workshop “Frans voor beginners”. Tijdens deze workshop leerden kinderen woorden en zinnetjes die zij gelijk in de praktijk kunnen brengen wanneer zij op vakantie gaan naar Frankrijk. Van jezelf voorstellen, vragen waar het toilet is of het tellen van 1 tot 20. Summerschool leerlingen staan hun mannetje in Frankrijk!

In de pauze werd er een lekker Frans hapje geserveerd: baguette met confiture en fromage. Aan het eind van de ochtend namen de kinderen afscheid met een vrolijke “au revoir!”

LEES OOK: Eerste Klik&Tik computerdiploma’s uitgereikt

In de zomervakantie (16 juli t/m 24 augustus) kunnen kinderen van maandag t/m vrijdag terecht in de Bibliotheek (Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis) voor een activiteit. De kosten bedragen €3,50 per activiteit per persoon. Summerschool start om 9.30 uur en duurt tot 11.30 uur. Aanmelden voor de Summerschool kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

De activiteiten van de Summerschool in Middelharnis worden mede mogelijk gemaakt door Plusmarkt Slingerland.

Reacties