Inchecken in het OV met telefoon of pinpas

02 nov 2022, 7:25 Nieuws
r net connexxion bus ov e1591868847880
Op pad met het OV en dan ineens je OV-chipkaart vergeten. Dat is vanaf nu geen probleem meer op Goeree-Overflakkee!
Met OVpay kun je nu in- en uitchecken met je betaalpas. Dat is een contactloze betaalpas, creditcard of de betaalpas op je telefoon. Dat is handig als je af en toe met het OV reist en geen abonnement of kortingskaart hebt. Zo blijf je nooit meer met een te laag saldo bij de halte staan. Al moet je natuurlijk wel zorgen dat er voldoende saldo op je betaalpas staan.
Natuurlijk kun je blijven reizen met je OV-kaart, die optie blijft gewoon bestaan. Maar nu kun je kiezen wat je fijner vindt. Zorg trouwens wel dat je je betaalpas uit je portemonnee haalt bij het inchecken. Het apparaat registreert anders misschien een ander pasje, dan kan het zijn dat je niet kunt betalen.

Hoe werkt het?

OVpay is heel simpel. Je stapt de bus in en gebruikt je betaalpas om in te checken. Je hoeft vooraf niets in te stellen en ook aanmelden is niet nodig. Uitchecken werkt eigenlijk precies hetzelfde. Dat doe je met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. De betaling gaat vervolgens automatisch en veilig. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.
Aan de prijs van de rit verandert ook niets. Of je nu met een OV-kaart of pinpas reist, de kosten blijven gelijk. Later dit jaar zou je zelfs met korting kunnen reizen met de betaalpas. Dat is nu echter nog niet mogelijk.
Wil je je ritten op een rijtje zien? Dan kan via de webtool van NLOV. Daar vul je de 14 cijfers en letters in die achter NLOV staat in je betaaloverzicht. Vul daar ook het afgeschreven bedrag bij in en je ziek de reiskosten en gemaakte reizen.

Geen abonnement of korting

Op dit moment kun je alleen zonder korting of abonnement reizen als je je pinpas gebruikt. Heb je een abonnement of een korting op je OV-kaart staan? Dan is het slim om die nog even een tijdje te blijven gebruiken.
Bron: Connexxion