Hoofdrijbaan Nieuwe-Tonge paar nachten dicht

jul 08 , 9:07 Nieuws
nieuwe tonge
Let even op als je deze week ’s nachts langs Nieuwe-Tonge moet rijden. Dat is namelijk niet mogelijk door werkzaamheden.
In de nachten van dinsdag 9 op woensdag 10 en woensdag 10 op donderdag 11 juli is de hoofdrijbaan van de N215 dicht. Hierbij gaat het om de hoofdrijbaan tussen de Oudelandsedijk en de Molendijk. Tussen 20.00 en 6.00 uur moet je dan omrijden via ‘gelijkwaardige N- en A-wegen’. De parallelbaan is wel beschikbaar, maar alleen voor bestemmings- en fietsverkeer. Nooddiensten maken bij calamiteiten ook gebruik van de parallelweg.
Tijdens deze afsluiting wordt rotonde De Tram aangesloten. Vanaf donderdag 11 juli rijdt het verkeer over het nieuw aangelegde deel van de N215. De kruising Molendijk en kruising Oudelandsedijk blijven open.

Rotonde

De nieuwe rotonde is onderdeel van de grote aanpak van dit stuk van de N215. In de Bouwapp is te zien dat er bij de binnenring van de rotonde een speciale vorm van beton is aangebracht. Het gaat om printbeton en dat is in elke look mogelijk. Bij deze rotonde is gekozen voor een basaltonprint, wat lijkt op basaltkeien. Het voordeel is dat hier geen onkruid doorheen kan groeien. Daardoor is de rotonde een onderhoudsvrije oplossing met een natuurlijke uitstraling.

Gasleiding

En als je regelmatig langs Nieuwe-Tonge rijdt, kan het je opgevallen zijn dat er een gigantische buis langs de weg ligt. Dit is een nieuwe gasleiding. De aannemer is namelijk bezig met voorbereidingen voor het omleggen van de gasleiding. Die verlegging is nodig om de verdiepte ligging van de N215 bij de Oudelandsedijk mogelijk te maken.

Meer werkzaamheden

Met het aansluiten van de rotonde is een belangrijk onderdeel van de nieuwe inrichting van de N215 afgerond. Echter is dit pas het begin van alle werkzaamheden. Het hele stuk langs Nieuwe-Tonge wordt namelijk onder handen genomen. Ben je benieuwd wat er allemaal nog op de planning staat en hoe het eruit komt te zien? Check dan dit artikel .