Een onvergetelijke Pakjesavond dankzij Actie Pepernoot

dec 01 2022, 7:10 Nieuws
actie pepernoot
Ieder jaar beleven duizenden kinderen een fijne Pakjesavond door Actie Pepernoot. Dat is een actie van Nationaal Fonds Kinderhulp.
Een gebonk op de ramen, pepernoten in de lucht en een zak cadeaus voor de deur. Welk kind kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar als je opgroeit in armoede, zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet… Met Actie Pepernoot zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje van Sinterklaas krijgen. Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt?

Actie Pepernoot

Maatschappelijke organisaties kunnen een onderbouwde aanvraag indienen voor een kind. Via hen krijgen ouders of verzorgers dan een bon van 25 euro. Daarmee kunnen ze zelf een prachtig cadeau uitzoeken voor hun kind. Zo krijgen deze kinderen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school.
Kinderhulp ziet al enige tijd de aanvragen stijgen voor kinderen die in armoede opgroeien. Zo waren er in 2019 78.128 aanvragen. In 2020 werden 66.074 cadeaubonnen aangevraagd. En in 2021 werd er 73.138 keer om hulp gevraagd.

Achterblijvende donaties zorgt voor minder cadeaus

Jaarlijks worden tussen de 50.000 en 80.000 kinderen verblijd met een cadeau van de Sint dankzij deze actie. Het aantal is afhankelijk van het aantal donaties dat wordt opgehaald. Helaas blijft het aantal donaties achter en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor projecten als Actie Pepernoot.
Wil jij er dit jaar zorgen dat een kind dat opgroeit in armoede tóch een magische pakjesavond heeft? Kijk dan op hun website voor meer informatie en doneer eenmalig of word vaste donateur van Kinderhulp.