Afsluiting ‘Masterclass’ op Prins Maurits

Foto: PR CSG Prins Maurits

De Masterclass op de PM is een uitdaging voor leerlingen in klas V5 èn voor kinderen in groep 7 of 8 van de basisschool, die wel wat extra werk aankunnen.

Leerlingen uit klas V5 leren zo om zelf een onderzoek op te zetten en te begeleiden, maar ook sociale vaardigheden zoals kinderen helpen, begeleiden, motiveren. En ze leren zelf les te geven!

De kinderen van de basisschool komen alvast in contact met een andere manier van leren, zoals dat vooral in het vwo gebeurt. En ze zijn een middagje uit de eigen groep om op de PM onderzoek te doen en samen te werken met andere kinderen!

Op vrijdag 23 maart was de afsluiting van deze zogenaamde ‘masterclass’. Maar liefst 55kinderen presenteerden de uitkomsten van hun onderzoek aan ouders/verzorgers en andere belangstellenden, na vele weken werk, op CSG Prins Maurits te Middelharnis.

Er waren presentaties over verschillende onderwerpen die met ‘duurzaamheid’ te maken hebben, zoals luchtvervuiling, groene energie, verpakkingsvrije winkels e.d. Ook vertelden de kinderen over hun bezoek aan de ‘Energy beurs’. En er is een groepje bij wethouder Feller geweest, om hun bevindingen m.b.t. het verkeer op Goeree-Overflakkee te presenteren.

LEES OOK: 25 ereplaatsen voor Schotejil tijdens Regio-kampioenschap

Na afloop ontvingen de kinderen een certificaat èn de complimenten, van hun eigen begeleider.

Reacties