Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers

Foto: Pixabay; andreas160578

Stichting ZIJN is de welzijnsorganisatie van Goeree-Overflakkee  die o.a. het welzijnsadvies voor kwetsbare mensen en mantelzorgers  op het eiland verzorgt.

Mantelzorgers zijn mensen die intensief voor een naaste zorgen, langer dan 3 maanden meer dan 8 uur per week. Ze verlenen over het algemeen deze zorg graag, maar dat neemt niet weg dat het soms heel zwaar kan zijn. Als mantelzorger heb je soms even tijd voor jezelf nodig. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan alleen wanneer de zorg op een verantwoorde manier overgedragen kan worden.

Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers die regelmatig of incidenteel een paar uurtjes de hulpvrager willen helpen of de mantelzorger willen ontlasten door degene waar voor gezorgd wordt gezelschap te houden. Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN: Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-641344 – email: [email protected]

Regio Ouddorp/Goedereede
Stichting ZIJN is op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligster in de omgeving van Goedereede die eens in de twee weken bij een 84 jarige dame op bezoek wil gaan.
Nu de winter voor de deur staat ziet mevrouw op tegen de stille en donkere dagen.
Mevrouw houdt van praten, koffie drinken en met mooi weer een klein stukje wandelen (met rollator). Ook samen naar de winkel lopen zou fijn zijn.

LEES OOK: Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Ouddorp

Stichting ZIJN is op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligster die eenmaal in de week een dagdeel bij een meneer (74 jaar) met dementie op bezoek kan gaan. Deze meneer is nog zeer actief: hij puzzelt, wandelt, maakt kruiswoordpuzzels, fiets, is vaak in de tuin en werkt graag met hout. Mevrouw heeft door de intense zorg (mantelzorger) voor haar man behoefte om eens per week even iets voor zichzelf te doen. Wie helpt dit echtpaar uit Ouddorp?

Stichting ZIJN is op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag een warme maaltijd kunnen verzorgen bij een 88 dame in Ouddorp. Tevens zijn de vrijwilligers er voor sociaal contact. De boodschappen voor de warme maaltijd staan klaar. Bent u hulpvaardig, (meerdere dagen) beschikbaar en houdt u van koken? Dan is deze hulpvraag misschien iets voor u. Omdat wij ons realiseren dat 1 vrijwilliger niet iedere dag kan komen koken hopen we met meerdere vrijwilligers hulp te kunnen bieden.

Algemeen
Stichting ZIJN is altijd op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor een ander op de volgende manieren.
Vervoer: Van en/of naar ziekenhuis of om boodschappen te doen.
Sociaal contact: Voor de gezelligheid of om de mantelzorger te ondersteunen, een praatje maken, bakje koffie drinken.
Begeleiding vervoer: Voor kwetsbare mensen voor vervoer naar bv. ziekenhuis, ziekenhuisbezoek en /of begeleiding in het ziekenhuis.
Gezelligheid: Voor diverse oudere mensen zoeken wij vrijwilligers die hen af en toe een bezoekje willen brengen, gewoon voor de gezelligheid, om te voorkomen dat mensen in een isolement komen en eenzaam worden.
Administratieve ondersteuning bieden bij ouderen of mensen die er moeite mee hebben of door omstandigheden het (tijdelijk) niet kunnen.
Bij een persoon met dementie een paar uurtjes aanwezig zijn, zodat de mantelzorger even een boodschap kan doen, even weg kan.

LEES OOK: Waardeer de mantelzorgers!

Bij voorbaat dank voor het lezen van dit artikeltje en uw(eventuele) inzet als vrijwilliger. De kosten die gemaakt worden met vervoer ontvangt door de vrijwilliger worden betaald.

Er zijn gelukkig altijd mensen bereid om zich maatschappelijk in te zetten en iets voor een ander willen betekenen. Zeker in deze tijd dat er veel veranderingen zijn op het gebied van de zorg, is omkijken naar mekaar van grote waarde en belang! We hebben elkaar nodig!!

 

Reacties