Autisme gespreksgroep in september

Foto: Pixabay; karelinlestrange

AutismeGO brengt volwassenen met (kenmerken van) autisme met elkaar in contact. Herkenning en erkenning vinden, jezelf kunnen zijn en nieuwe ervaringen en inzichten opdoen.

Waar je spontaan misschien niet over je autisme zal beginnen, biedt een bekende groep de veiligheid om dat wel te doen. Zo kunnen er diepgaande gesprekken ontstaan, over tevoren samen gekozen onderwerpen. Of juist eens die dagelijkse lastige dingen benoemen die voor anderen zo vanzelfsprekend en eenvoudig zijn. Praten met gelijkgestemden kan een hele opluchting zijn, weer ruimte in je hoofd opleveren. Je ontdekt dat je de ander wat te bieden hebt met je ervaring en komt zelf ook met nieuwe ideeën thuis, hoe jij in je eigenheid het prettigst jouw leven leidt.

LEES OOK: Nieuw Rijsenburgh krijgt cheque voor belevingstuin

Vanaf september zijn er 2 kleine groepen in Middelharnis waar u bij aan kunt sluiten. Een groep komt 1 keer per maand bijeen voor een gesprek, kosten per bijeenkomst maximaal €2,- inclusief koffie en thee. Vaker afspreken of samen andere activiteiten ondernemen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Op dinsdagavond wordt een nieuwe groep samengesteld, daar zijn nu nog vier plaatsen vrij voor mannen of vrouwen vanaf 20 jaar, die zich in autisme herkennen. Op de donderdagmiddag kunnen nog 2 mensen instromen; dit is een groep waar ook naasten van een volwassene met autisme welkom zijn.

Aanmelden via [email protected], op volgorde van binnenkomst. Vermeld daarbij in welke van de 2 groepen u interesse heeft, dan zullen het adres en de data worden doorgestuurd. Ook kunt u op dit mailadres meer informatie vragen over de gespreksgroepen. Of suggesties doen, op welke manier u graag in contact komt met andere volwassenen met autisme.

Reacties