DBGC via Nieuwenhoorn naar tweede plaats

DBGC heeft zaterdag een meer dan belangrijke overwinning geboekt. Directe concurrent Nieuwenhoorn werd met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg van trainer Richard Elzinga de opponent passeerde op de ranglijst en nu tweede staat.

De stemming zat er vanaf het eerste moment al in op De Koepel, waar kort voor de wedstrijd het prachtige nieuwe scorebord op feestelijke wijze officieel in gebruik werd genomen. Het duurde echter even voordat het eerste doelpunt hierop genoteerd kon worden, want hoewel DBGC het betere van het spel had, wilde de bal er niet in. Jeroen Sep kwam een aantal keren oog in oog te staan met de doelman, maar had het vizier niet op scherp staan. Bij zijn derde poging, een minuut of tien voor rust, was het echter wel raak; na te zijn diep gestuurd door Tim Mackloet bleef Sep koel en passeerde hij de Nieuwenhoorn-keeper in de korte hoek: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Kort na rust verdubbelde DBGC de voorsprong. Bas Abresch draaide een vrije trap op het hoofd van Micha Moerenhout, die eerder bij de bal was dan de doelman en voor de 2-0 tekende. Het vlagsignaal van de bij vlagen gretig vlaggende assistent-scheidsrechter van Nieuwenhoorn werd door de scheidsrechter genegeerd, waardoor het thuispubliek voor de tweede maal kon juichen. Hierna werd de wedstrijd er niet veel beter op. Nieuwenhoorn vergrootte met wat aanvallende tactische aanpassingen de druk op het doel van Bas Steensma, maar wist pas tien minuten voor tijd te scoren uit een vrije trap. Door de aansluitingstreffer wachtte DBGC nog een spannende slotfase, waarin de ‘vrouwen en kinderen eerst’ tactiek met succes werd gehanteerd. Aan de andere kant had Jeroen Sep nog de 3-1 op zijn schoen, maar zijn poging werd helaas geblokt. Daardoor bleef de spanning tot het einde toe aanwezig. Toen de scheidsrechter na flink wat blessuretijd affloot, was de vreugde dan ook groot bij iedereen met een blauw-wit hart.

Die vreugde werd alleen maar groter toen bekend werd dat koploper Hellevoetsluis met 2-0 had verloren van Krabbendijke. Daardoor is de achterstand op de lijstaanvoerder nu zeven punten, terwijl DBGC twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Op zaterdag 21 maart treffen beide ploegen elkaar in Hellevoetsluis, een duel om naar uit te kijken, maar eerst wacht DBGC aanstaande zaterdag de al even belangrijke inhaalwedstrijd tegen Kruiningen. De aanvang op sportpark De Koepel is 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Bas Abresch, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Jordy Buijs, Tim Mackloet (90. Marcel Vervloed), Micha Moerenhout (85. Sonny Noordermeer), Thijs Tromp (70. Lars van Es), Wilko Pulleman, Jeroen Sep.