GO Alert pakt inbrekers vóór de inbraak

Foto: Pixabay, Alexas_Fotos

Twee mannen (19 en 24 jaar oud) zijn zaterdagmiddag aangehouden naar aanleiding van een WhatsApp melding via GO Alert.

Een oplettende buurtbewoner in Stellendam wakkerde de tamtam aan door haar vermoedens over een verdachte situatie te delen in de GO Alert groep van haar wijk. Ze plaatste een foto van een auto die te rustig, en daardoor opvallend, door de straat reed. Ons kent ons en niemand herkende de auto of de inzittenden. “In deze auto zaten twee Turkse mannen die zich verdacht gedroegen. Ze liepen door de sloppen heen en keken verdacht rond bij het Johan Frisopad en de Wille, de Jagerstraat” klinkt het bericht in de GO Alert WhatsApp-groep.

De verdenkingen werden samen met het kenteken en een omschrijving van de auto doorgegeven aan surveillerende agenten. De auto bleek op naam te staan van een beruchte inbreker uit Maassluis. Met wat gepuzzel is ook de identiteit van de bijrijder achterhaald en kon de politie gaan zoeken.

LEES OOK: De straat op met de kinderpolitie 

Onderweg naar Stellendam hoorden de agenten dat er in Goedereede op dat moment twee inbrekers waren gespot aan de Charbonstraat. Na een gevecht met bewoners wisten de inbrekers te ontkomen. De auto werd herkend en het bleek uiteindelijk om dezelfde heren te gaan.

De surveillerende agenten gingen er vanuit dat de mannen zouden vluchten via de N57 en ze bleken gelijk te hebben. Ze zagen de voortvluchtige inbrekers die er hard vandoor gingen. Het duo gooide onderweg de buit en het inbrekersgereedschap weg. De twee mannen konden uiteindelijk bij Hellevoetsluis aangehouden worden. Ze zitten vast.

Reacties

Cookieinstellingen