Start bouw nieuwbouw Hernesseroord

Foto: Sam Fish

Op donderdag 19 januari is de eerste paal van de nieuwbouw van Hernesseroord de grond in geslagen.

Dat werd gedaan door niemand minder dan bewoner Piet van Aken. Hij heeft altijd gewerkt in de havens van Rotterdam en het is de eerste keer dat hij zo’n belangrijke rol kreeg bij de verbouwingen die door de jaren heen hebben plaats gevonden op het terrein.
Bij het slaan van de eerste paal werden vrolijk gekleurde ballonnen opgelaten door de aanwezige bewoners, werknemers, familieleden en zelfs door burgemeester Ada Grootenboer die nog een presentje kreeg van een van de cliënten.

David van der Brug, ook een bewoner op Hernesseroord, is erg blij met de nieuwbouw. “Het is sfeervoller dan het oude gebouw waar ik nu woon. En na de verhuizing hoef ik ook niet meer te wachten als er iemand anders in de badkamer zit, want dan heb ik een eigen douche en toilet.”

Het Keeten
De nieuwbouw, Het Keeten, zat bestaan uit zes woningen en biedt mogelijkheid tot zelfstandiger wonen voor cliënten als opstap voor het wonen buiten het terrein. Daarnaast wordt er ook een multifunctionele locatie gebouwd voor onder meer dagbesteding en recreatie.

De voorbereidingen voor de verbouwing hebben ruim twee jaar geduurd en zelfs een half jaar geleden lag er op de plek, wat nu een bouwput is, nog asfalt en stonden er nog oude gebouwen.

Reacties