De Rode Duif voor goede doelen

Foto: Pixabay; tpsdave

Dit jaar zou Postduiven Vereniging de Rode Duif haar 70-jarig bestaan vieren, maar door toenemende eisen van afdeling 5 Zuid-Holland en NPO is besloten de vereniging per januari op te heffen.

“Dat was zeker geen makkelijke keuze en besluit doet ook zeker pijn bij alle leden, maar het is een realistische keuze”, vertelt Jan Wagner, bestuurslid bij de vereniging. “De ‘vliegende leden’ kunnen terecht bij andere verenigingen en kunnen dus gelukkig gewoon doorgaan met deze prachtige sport”.

Het verenigingsgebouw is inmiddels verkocht en tijdens de laatste bijeenkomst op 12 januari is besproken wat er gebeurt met het kasgeld. “Alle leden hebben meegedacht over een goed doel waaraan we ons geld kunnen doneren en daaruit is gekomen dat we het geld verdelen over negen goede doelen en instanties”, vertelt hij. Deze goede doelen zijn Op de Bres tegen MS, VV SNS, KNGF Geleide Honden, Stichting MS, Clini Clowns, Stichting Alzheimer en het Ronald McDonald huis. KiKa en Calando krijgen een speciaal bedrag, namelijk € 2.300,- voor KiKa en € 2.000,- voor Calando.

LEES OOK: KiKa GO doet met team mee aan Run for KiKa

“Het is ontzettend jammer dat de vereniging stopt, maar wat is het een prachtig gebaar van de leden dat er nu zo veel doelen gesteund kunnen worden. Ik hoop dat iedereen een mooi plekje kan vinden bij een andere club en dat er genoten kan blijven worden van deze sport”, aldus Jan Wagner.

Reacties

Cookieinstellingen