Werkzaamheden aan parallel- en hoofdweg N215

28 mei , 12:50 Nieuws
nieuwe tonge
De N215 wordt de komende maanden, en zelfs jaren, flink onder handen genomen. Ook de parallelbaan.
Tussen de Molendijk van Nieuwe-Tonge en de Oudelandsedijk wordt de parallelweg aangepakt. In de periode van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni is de baan afgesloten van 20.00 tot 6.00 uur. Overdag kan er dus gewoon gebruik worden gemaakt van de parallelbaan. Tijdens die nachtafsluitingen wordt de weg verbreed, dempen ze de sloot, wordt er hemelwaterafvoer geplaatst en worden er kabels aangelegd voor openbare verlichting.
Van maandag 10 tot Zaterdag 15 juni is hetzelfde stuk opnieuw dicht voor dezelfde werkzaamheden. Ook deze week is de weg afgesloten tussen 20.00 en 6.00 uur.

Afsluiting 3

Van maandag 17 tot zaterdag 22 juni is het tijd voor het volgende deel. Dan zijn er werkzaamheden aan de parallelweg tussen de Molendijk en de rotonde bij de N498. Dit is de rotonde bij onder meer Goed voor Goed. Ook hier wordt er gewerkt in de nachtelijke uren tussen 20.00 en 6.00 uur.
Bij deze afsluiting frezen ze het asfalt, brengen ze nieuw asfalt aan en worden er nieuwe markeringen aangebracht.

Afsluiting 4

In de nachten van dinsdag 9 op woensdag 10 en woensdag 10 op donderdag 11 juli is er nog een afsluiting. Hierbij gaat het om de hoofdrijbaan tussen de Oudelandsedijk en de Molendijk.
Tussen 20.00 en 6.00 uur moet je dan omrijden via ‘gelijkwaardige N- en A-wegen’. De parallelbaan is wel beschikbaar, maar alleen voor bestemmings- en fietsverkeer. Nooddiensten maken bij calamiteiten ook gebruik van de parallelweg.
Tijdens deze afsluiting wordt rotonde De Tram aangesloten. Vanaf donderdag 11 juli rijdt het verkeer over het nieuw aangelegde deel van de N215. De kruising Molendijk en kruising Oudelandsedijk blijven open.
Bron: De Bouwapp