Voor een eerlijk en duurzaam Europa

Foto: NoName_13 via Pixabay

De verkiezingen voor het Europees Parlement in juni komen dichterbij. We maken ons op voor beslissingen die de toekomst van onze samenleving bepalen.

Door André Vermeulen

Het is dan ook van het grootste belang dat we onze stem laten horen. We moeten kiezen voor een Europa dat bevolkingsgroepen niet tegen elkaar opzet of zondebokken aanwijst. Maar voor een Europa dat beleid voert dat ten goede komt aan alle burgers. Deze verkiezingen draaien om belangrijke kwesties, zoals het tegengaan van klimaatverandering, een eerlijke welvaartsverdeling en het aanpakken van migratie.

De EU kan hieraan bijdragen door de overgang naar een duurzame economie te versnellen. Maar ook door armoede en ongelijkheid te bestrijden en op te komen voor betere arbeidsvoorwaarden. En vergeet niet dat ze een beperkend maar rechtvaardig migratiebeleid kunnen voeren.

Gelijkheid

Daarnaast zijn voor vrouwen gelijke kansen op de arbeidsmarkt en gelijke beloning voor gelijk werk, van groot belang. De EU kan hieraan bijdragen door de strijd tegen discriminatie van vrouwen te versterken en de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Maar ook door het verbeteren van ouderschapsverlof en kinderopvangmogelijkheden.

Laten we onze stem gebruiken voor een Europa dat opkomt voor de belangen van ons allemaal en kiezen voor een eerlijke en duurzame toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen