De rest van de dag Code Geel in het land

Foto: Pixabay; cromaconceptovisual

Vanmiddag trekt er een stevige buienlijn over het land, die trekt van west naar oost. Het KNMI heeft daarom Code Geel afgegeven.

Bij de buien kunnen zware windstoten voorkomen en er is kans op onweer en hagel. Dat hele pakket samen heeft het KNMI doen besluiten tot het afgeven van de code. Vanavond nemen landinwaarts de windstoten af, maar de westelijke kustprovincies houden tot en met komende nacht kans op zware windstoten.

Deze windstoten kunnen lastig zijn voor het verkeer. Vooral fietsers, (lege) vrachtwagens en auto’s met een aanhanger of caravan kunnen hier hinder van ondervinden. Ook kan het tijdens een stevige hagelbui even glad zijn op de weg. Verder is er kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport, recreatie en evenementen.

Zuid-Holland

Volgens het KNMI geldt de Code Geel voor Zuid-Holland van 13.00 uur vanmiddag tot 06.00 uur morgenochtend. Er komen hier zware windstoten voor met een sterkte van tussen de 75 en 90 kilometer per uur. Die windstoten komen vooral voor bij de actieve buienlijn die het land over trekt.

Bron: KNMI

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen