Wecycle-bonus voor kinderboerderij Middelharnis

Foto: Stichting OPEN

Kinderboerderij de Blije Wei op het Hernesseroord in Middelharnis heeft via Wecycle een mooie bonus bij elkaar gerecycled.

Ruim 160 kinderboerderijen in Nederland doen mee aan de actie. Zij zijn een inzamelpunt voor kleine elektrische apparaten die een tweede leven kunnen krijgen. En dat is super handig, want voor de meeste bezoekers is een kinderboerderij dicht bij huis. Maar dat niet alleen, het ruimt lekker op in huis en de kinderboerderij wordt beloon.

De kinderboerderij in Middelharnis staat op dit moment in de top 5 van inzamelaars. Zij krijgen daarom naast de sponsorbijdrage een extra bonus van 250 euro!

Goede inzameling

Via kinderboerderijen is het afgelopen jaar bijna 56.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld. Deze waren anders misschien bij het afval verdwenen of ze bleven eindeloos in de kast liggen. Met het inzamelen en recyclen van deze apparaten, kunnen de grondstoffen opnieuw gebruikt worden. En zo kunnen op een duurzame manier nieuwe producten gemaakt worden.

Hans de Rijk is van Kinderboerderijen Actief. Hij is blij met de succesvolle samenwerking met Stichting OPEN. “De helft van de kinderboerderijen is een Wecycle inleverpunt. Zij leveren hiermee een mooie bijdrage aan het hergebruik van de grondstoffen.”

Voorlichting direct in praktijk

Veel kinderboerderijen verzorgen voorlichting over duurzaamheid. Als inzamelpunt kan dit ook meteen in de praktijk worden gebracht. Elke kinderboerderij kan een inzamelpunt worden. Het sponsorbedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Stichting OPEN

Stichting OPEN staat voor Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-ware Nederland. Zij zijn namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65 procent te behalen. En daarmee willen zo ook e-waste circulair maken. Dit doen ze samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij Wecycle-inleverpunten in heel het land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen