Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit voor een opfriscursus rijvaardigheid op dinsdag 12 maart.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels. Maar ook vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen speelt mee. Om senioren veilig aan het verkeer deel te laten nemen is er de opfriscursus rijvaardigheid. Hiervoor slaan de gemeente, RPV GO en Veilig Verkeer Nederland de handen ineen.

De cursus wordt gegeven door Veilig Verkeer Nederland en vindt plaats in Middelharnis. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 0184-68 53 17. Er is een ochtendsessie van 09.00 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur. Beide sessies vinden plaats in het verenigingsgebouw van De Jonge Spartaan aan de Oostplaatseweg 19.

Theorie en praktijk

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Met een speciaal opgeleide begeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren.

De cursus is voor iedereen die 60 jaar of ouders is, op het eiland woont en in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ook is het belangrijk dat je zelf een auto of brommobiel hebt om mee te rijden tijdens de cursus.

Kosten

Zoals hier boven genoemd kun je je telefonisch of per mail aanmelden voor de cursus. Maar ook als je vragen hebt kun je terecht via die gegevens. Aanmelden kan tot woensdag 6 maart. Na aanmelding krijg je een bevestigingsbrief. Gezien de verwachte belangstelling is het belangrijk om niet te lang te wachten met aanmelden. Vol is vol.

De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt 15 euro per persoon. Deze kosten worden ter plaatse aan het begin van de cursus betaald. Het grootste deel van de kosten wordt gesubsidieerd door de overheid. Dat is zo’n 50 euro per persoon. Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om ‘samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen