Werkzaamheden Heinenoordtunnel gaan door

Foto: Google Streetview

Nieuw jaar, nieuwe afsluitingen van de Heinenoordtunnel. De tunnel gaat ook dit jaar weer dicht voor werkzaamheden.

Tijdens deze afsluiting gaat Rijkswaterstaat verder met de renovatie van de tunnel. Zo gaan ze verder met het vervangen en plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Boven de tunnelmonden van de verkeersbuis richting Rotterdam worden de nieuwe ventilatoren opgehangen en komen nieuwe lichtroosters zoals in 2023 gedaan is bij de verkeersbuis richting Bergen op Zoom.

Het gaat in januari om drie weekendafsluitingen richting Rotterdam. Dat is van vrijdag 12 tot maandag 15 januari, vrijdag 19 tot maandag 22 januari en vrijdag 26 tot maandag 29 januari. Al deze afsluitingen starten vrijdagavond om 22.00 uur en op maandag om 05.00 uur gaat de weg weer open. De volledige planning is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Omleidingen

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en – afhankelijk van herkomst en bestemming – een sneller alternatief voor de auto.

Ga je wel met de auto? Dan moet je omrijden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15. En lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. De Kiltunnel is tijdens de afsluiting in de afgesloten rijrichting tolvrij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen