Kinderopvang Flakkee viert eerste lustrum

Foto: Sam Fish

Vijf jaar geleden ging Monique Riemslag Baas op goed vertrouwen aan de slag met een nieuwe kinderopvang in Dirksland. En dat heeft goed uitgepakt.

Door Sam Fish

Ze begon met 12 kinderen verdeeld over de week, inmiddels vangt ze 170 kinderen per week op. “Maar het is nog steeds kleinschalig hoor,” benadrukt ze. “Het ene kind komt één dag per week, de ander komt er misschien vier. Het verschilt heel erg.”

En in die eerste vier jaar is er meer veranderd. “We begonnen met twee ruimtes, maar mijn doel was altijd om drie groepen vol te krijgen. Drie jaar geleden kregen we er een extra vleugel bij in hetzelfde pand en nu hebben we vier groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar en daarnaast ook nog twee BSO groepen van 4 tot 6 en 7 tot 12 jaar. Mijn doel was altijd om de huiselijkheid te bieden van een gastouder, maar de professionaliteit van een kinderopvang. En dat is zeker wel gelukt. En wat onze kracht is, is dat we ook leuke vakantieprogramma’s hebben en veel uitstapjes maken. Door de bakfietsen zijn we mobiel en kunnen we lekker de natuur in. En als het lukt gaan we ook lekker wandelen.”

Een blik vooruit

Door de jaren heen zijn er dus een aantal dingen veranderd. Met de nieuwe vleugel kregen ze ook meer buitenspeelruimte. “Dat lag vol met tegels, maar we hebben al onze buitenruimtes echt ingevuld met natuur. Ik vind dat kinderen buiten moeten kunnen spelen. En daarnaast hebben we ook een moestuin aangelegd.”

De afgelopen jaren is er dus echt invulling gegeven aan de groei van de opvang en alles wat daarbij komt kijken. “Daar hebben we vooral de eerste vier jaar energie in gestoken. We hebben nu alles echt heel goed lopen en daardoor kunnen we ook verder gaan kijken. We kunnen onze energie nu steken in andere dingen. Zo komt er volgend jaar een digitaal ouder portaal. Daarop kunnen ouders zien wanneer hun kind eet en slaapt en er komen ook foto’s in van de activiteiten. Zo zijn de ouders nog beter op de hoogte van wat hun kinderen allemaal doen bij ons.”

Trots

“Ik sta niet vaak stil bij wat we hier hebben, we gaan gewoon lekker door met wat we doen. Ik had er vertrouwen in toen ik startte, dat mag je best weten. Maar een bevestiging dat het goed gaat is natuurlijk altijd fijn. En als je na vijf jaar nog steeds zo goed draait, dan is dat in mijn ogen wel een bevestiging. Ik ben vooral heel trots op het team en wat we samen allemaal hebben bereikt de afgelopen vijf jaar. Betrokken en betrouwbare medewerkers zijn zo ontzettend belangrijk, dus ik ben heel dankbaar voor dit team.”

Viering

Op vrijdag 5 januari is het tijd om het eerste jubileum te vieren. “Voor de kinderen hebben we een theatervoorstelling geregeld in het Diekhuus in Middelharnis,” vertelt Monique enthousiast. “Dan komt Melvin Kunst een voorstelling verzorgen. Hij is een theatermaker met passie voor interactieve voorstellingen, dus dat belooft een leuke dag te worden! En het leukste is nog dat de voorstelling geschikt is voor kinderen van 2 tot 10 jaar, terwijl veel voorstellingen pas leuk zijn vanaf 4 jaar.”

Maar ook met het team wordt het 5-jarig bestaan van de kinderopvang gevierd. “Ja natuurlijk! We gaan met het team lekker uit eten aan de haven in Middelharnis. Dus daar kijk ik heel erg naar uit, wordt een leuke dag. En daarna gaan we weer hard aan de slag voor alle kinderen die we mogen verwelkomen in Dirksland.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen