Nieuw openbaar toilet geopend in Middelharnis

Foto: Sam Fish

Op maandag 11 december is er een nieuw openbaar toilet geopend in Middelharnis. Deze is te vinden tegenover de Plus.

Door Sam Fish

Aan de ene kant valt het nieuwe toilet goed op. Maar tegelijkertijd ook weer niet. Het is een huisje midden op de parkeerplaats. Aan de buitenkant zijn de muren versierd met foto’s van Middelharnis en Sommelsdijk zoals de haven en het oude weeshuis. Boven de deur staat vrij groot het woord ’toilet’, maar toch zie je mensen vragend kijken naar het hokje. Misschien valt de tekst niet helemaal op door de mooie foto’s. Anderen vragen zich misschien af of dit huisje hier altijd heeft gestaan. Het valt in ieder geval wel op bij iedereen die langsloopt.

Het is ook zeer makkelijk in gebruik. Om naar binnen te kunnen druk je op een schermpje naast de deur en klaas is Kees. De deur schuift open, het toilet begint met spoelen en je kunt doen wat je moet doen. En dat nog helemaal gratis ook. Verder is het toilet volledig zelfreinigend en zitten er sensoren in die een seintje geven als het papier bijna op is of als er een verstopping is. En voor de mensen die bang zijn dat het meerdere parkeerplaatsen heeft gekost: geen zorgen. Er is één parkeerplek gesneuveld om een aflopend stuk stoep te maken zodat ook mensen in een rolstoel het toilet makkelijk kunnen gebruiken. Verder heeft het nieuwe toilet geen ruimte ingenomen op de parkeerplaats.

Opening

De opening van het toilet werd gedaan door wethouder Henk van Putten en Bertrand van den Boogert als Romein. Het waren namelijk de Romeinen de toiletvoorzieningen meebrachten naar Nederland. Het toiletgebouw is zeven dagen per week geopend van 06.00 tot 23.00 uur.

openbaar toilet middelharnis openbaar toilet middelharnis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen