Heinenoordtunnel 4 weken dicht in augustus

Foto: Google Streetview

De werkzaamheden aan de Haringvlietbrug zijn bijna klaar, maar nu is het tijd voor de Heinenoordtunnel om dicht te gaan!

In augustus is de Heinenoordtunnel vier weken dicht in beide richtingen. Dat begint op maandag 7 augustus om 01.00 uur en eindigt op vrijdag 1 september om 05.00 uur. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf vrijdag 5 augustus 01.00 uur. De extra reistijd kan dan oplopen tot meer dan een uur, zeker in de spits. Houd er rekening mee dat in de laatste twee weken van augustus de vakantie al voorbij is, maar de tunnel nog steeds dicht is.

Na de afsluiting in augustus is de tunnel nog een paar weekenden gesloten. En ook in 2024 gaan de renovaties door. Daarnaast is de Haringvlietbrug vanaf vrijdagavond 4 augustus 23.00 uur weer open. Maar ook deze gaat in september nog een aantal nachten en een weekend dicht voor testwerkzaamheden. De tunnel en de brug zullen nooit tegelijk afgesloten zijn.

De volledige planning is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

N59 ook dicht

Tegelijk met de Heinenoordtunnel is ook de N59 tussen Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein dicht. De provincie verbetert daar de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Om de kans op ernstige ongelukken te verkleinen, komt er een vangrail tussen beide weghelften. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt.

Er is bewust gekozen om de N59 en de Heinenoordtunnel tegelijk af te sluiten. Door de afsluiting van de tunnel wordt het verkeer al omgeleid. Er zijn dan al minder mensen die gebruik maken van de N59. Door het combineren van werkzaamheden is er maar één periode van hinder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen