1.110.000 kroonkurken voor KiKa

Foto: KiKa GO

De doppenactie van KiKa blijkt een groot succes.

Maandenlang hebben sportverenigingen kroonkurken ingezameld voor het goede doel. De actie werd tijdens de Menheerse Havendag afgesloten en alle kroonkurken zijn ingeleverd. In totaal waren dat er meer dan een miljoen!

“Wat ben ik super trots op de verenigingen, de sponsoren, de organisatie van de Menheerse Havendag en mijn KiKasmurfen”, schrijft KiKa-ambassadeur Kees Witte op zijn Facebookpagina. “1.110.000 dopjes, dat is ongeveer tweeduizend kilogram”. Per kilogram krijgt de stichting dertien eurocent van Van Dooren oud-ijzerhandel uit Middelharnis.

LEES OOK: FOTO’S – Vlootschouw aangekomen in Havenkom Middelharnis

De doppenactie was niet alleen voor het goede doel, de verenigingen konden er ook nog iets mee winnen. Op de derde plek kwam Duikgroep 84 uit Dirksland, zij wonnen € 75,-, beschikbaar gesteld door Admiraal Schilders. De tweede plaats was voor Zwemclub de Schotejil uit Sommelsdijk (200 kg kroonkurken), zij gingen naar huis met € 150,- dat gesponsord werd door Cor van Helden van Mundus Advies. En de winnaar van de hele actie was De Ruiterstee uit Ouddorp met 338 kg aan doppen. Voor hun was € 250,- weggelegd door Ronald de Koning van Formido.

Ondanks dat de actie erop zit vraagt Kees iedereen om door te sparen; “Hoe het er nu naar uitziet hebben we volgend jaar weer zo’n actie voor KiKa. Dus mensen, blijf kroonkurken sparen voor je vereniging”, schrijft hij. “We hebben al toezegging van de sponsoren dat zij weer meedoen. Ook krijgen we volgend jaar weer gewoon een container van ASGO uit Middelharnis, net als dit jaar”.

Het gaat om kroonkurken van frisdrank- en bierflesjes, maar ook plasticdoppen van plasticflessen. De inleveradressen voor plasticdoppen zijn allemaal te vinden op de website van KiKa GO, de kroonkurken (voor verenigingen) kunnen volgend jaar weer worden ingeleverd. Voor meer informatie daarover kan er contact opgenomen worden met Kees Witte.

KiKa Stanley Mandela KiKa kroonkurken

 

Reacties