Kika Kees legt binnenkort ambassadeurschap neer

Foto: Sam Fish

Kika Kees is met zijn oranje outfit, Kika-scootmobiel én klompen een bekend gezicht op het eiland. Al 16 jaar zet hij zich in voor dit geweldige doel.

Echter is het per 1 september klaar met zijn ambassadeurschap. “Met pijn in mijn hart heb ik besloten om te stoppen als ambassadeur en met alle activiteiten,” schrijft hij op Facebook. Hiermee stopt ook de inzameling van plastic doppen, kroonkurken en lege blikjes. “Het is een beslissing waar ik enorm mee heb geworsteld. In de afgelopen 16 jaar ben ik vergroeid met Kika en is Kika een deel van mijn leven geworden.”

Kees begon in april 2007 als ambassadeur. “Vanaf dat moment heb ik een mooie bijdrage mogelijk leveren voor kinderen met kanker. De laatste jaren waren voor mij zeer intensief en het valt me steeds zwaarder. Ook mijn gezondheid speelt hierbij een grote rol. En dan komt het moment waarop je al dan niet gedwongen wordt een keuze te maken. Voor ons was het helder dat het niet zo verder gaat.”

Ziekte

Kees heeft al jaren ernstige longproblemen, COPD, en heeft op dit moment nog maar 25 procent longinhoud. Die problemen werken hem al jaren tegen, maar toch bleef hij altijd doorgaan. Alles voor de zieke kinderen die vechten tegen die rotziekte. Altijd stelde hij hen voor zichzelf. Maar nu is het tijd om de rollen om te draaien. Op Facebook deelt hij regelmatig updates over zijn gezondheid waaruit blijkt dat het niet de goede kant op gaat.

Het is dan ook logisch dat hij stopt met Kika en extra gaat genieten van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Trots

“Met trots kijk ik terug op de afgelopen jaren,” schrijft hij. “Er is veel gebeurd in de afgelopen 16 jaar. Ik noem de komst van de Kikamobiel, de nieuwjaarsduik, de Kikabingo, de kids obstakelrun, het terugbrengen van de Avondvierdaagse in Middelharnis. Maar ook al die braderieën die we hebben gehad. Het waren prachtige evenementen die we hebben mogen organiseren waar ik met een trots gevoel op terugkijk.”

Kees heeft als ambassadeur voor Kika een hoop geld in ontvangst mogen nemen de afgelopen 16 jaar. Scholen die iets organiseerden, inzamelingsacties van mensen, de verkoop van knuffels, doppen en blikjes die zijn ingezameld. “Het is onmogelijk om alles op te noemen wat er de laatste 16 jaar is gepasseerd. Maar juist de ontmoetingen hebben mij veel vreugde gegeven. De vrijwilligers die mij hielpen, de bezoekers van evenementen en sponsoren die iets bijdroegen op hun manier. Ik heb daarvan genoten en heb vele redenen tot dankbaarheid.”

Bedankt

Kees zou zichzelf niet zijn als hij niet zou afsluiten met een bedankje. “Ik wil mijn gezin en iedereen die op welke manier een bijdrage heeft geleverd, uit het diepst van mijn hart bedanken. Zonder jullie had ik het niet gekund. Mede namens mijn lief, wens ik dat het jullie goed gaat. Zorg voor elkaar en blijf ademen.”

Namens de redactie van Nieuws.nl willen wij juist Kika Kees enorm bedanken. Jarenlang heeft hij zich zonder blikken of blozen keihard ingezet voor die onschuldige kinderen. Wil je hem persoonlijk bedanken? Stuur hem dan een berichtje op Facebook. Maar je kunt ook doneren aan het project dat voor zijn vrouw is gestart, of natuurlijk aan Kika zelf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen