Oproep: Hang de vlag weer rood-wit-blauw

Foto: Pixabay; Marjonhorn

De meeste vlaggen zijn de laatste weken weer terug omgedraaid naar hoe ze horen. Maar nog niet alle vlaggen hangen weer recht.

Precies daarom doet een groep nabestaanden van gesneuvelde militairen een oproep. “Hijs vóór 4 en 5 mei de Nederlandse vlag weer goed, rood-wit-blauw.” Die oproep hebben ze gedaan in een open brief. Ze vinden het pijnlijk om de vlag omgekeerd te zien hangen. “Ons kind, onze ouder, partner, broer of zus kwam thuis in een kist onder diezelfde vlag. Hun leven verloren in dienst van het Nederlandse volk. Voor uw vrede en democratie.” Ook de gemeente Goeree-Overflakkee kreeg deze brief toegestuurd.

Op ons eiland hingen veel vlaggen omgekeerd. Na de verkiezingen zijn de meeste vlaggen weer recht gehangen of weggehaald. Maar er zijn nog steeds vlaggen die verkeerd hangen, verwaaid en wel.

Oproep

De burgemeester wil daarom de oproep van de nabestaanden ondersteunen. Ze vraagt dan ook alle ondernemers en inwoners om de vlaggen vóór 4 en 5 mei weer goed te hangen. Uit respect voor de gesneuvelden en voor de oorlogsslachtoffers. En als symbool voor vrede, vrijheid en een onafhankelijk en democratisch Nederland.

“De omgekeerde vlaggen waren er als protest tegen het kabinetsbeleid rond de stikstofaanpak. Dat statement is gemaakt. Nu is het tijd om de vlag weer goed te hangen, rood-wit-blauw,” aldus burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen