Bibliotheek en Rabobank starten samen DigiMaatje

Foto: René Schotanus

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en de Rabobank slaan de handen ineen om mensen digitaal vaardiger te maken op het eiland.

Je wilt graag via de computer boodschappen kunnen bestellen. Of via de bankapp op je telefoon rekeningen betalen. Misschien wil je leuke foto’s van je kleinkind kunnen mailen. Het is niet fijn als je bij dit soort zaken altijd hulp van anderen nodig hebt. Om deze reden gaat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta de samenwerking aan met de Rabobank en Zuid-Hollandse Eilanden. Zo worden inwoners op Goeree-Overflakkee digitaal vaardig(er) met behulp van DigiMaatjes.

Wat zijn DigiMaatjes?

“DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank,” vertelt Kristi Okker. Zij is coördinator van het digiTaalhuis op het eiland. “Zij staan klaar voor inwoners van Goeree-Overflakkee om digitaal beter hun weg te vinden.” De mensen krijgen in een veilige en vertrouwde omgeving één-op-één begeleiding. Dayenne Klink, coördinator van DigiMaatjes bij de Rabobank, benadrukt dat dit heel belangrijk is. Steeds meer zaken in het dagelijks leven moeten immers digitaal geregeld worden.

“Denk bijvoorbeeld aan het online invullen van een formulier of het maken van een afspraak. Digitaal mee kunnen doen is zowel praktisch als fijn. Het vergroot de zelfstandigheid van inwoners en daar helpen we als Rabobank graag bij,” aldus Dayenne.

Hulp waar nodig

DigiMaatjes helpen ook bij specifieke digitale zaken. Denk aan het versturen van foto’s, online iets bestellen of bij het op weg brengen van rekeningen betalen. Elk begin is moeilijk én spannend, maar een DigiMaatje vergemakkelijkt die eerste stappen. Ze ondersteunen en helpen de mensen op weg waar nodig.

Ken je iemand of kun je zelf hulp gebruiken bij digitale zaken? Meld je dan gratis aan bij de balie bij de Bibliotheek, telefonisch via 06 – 33 92 06 00 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Ook voor informatie over de andere activiteiten van het DigiTaalhuis kun je hier terecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen