BBB de grootste partij op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Op woensdag 15 maart mochten we naar de stembussen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. De voorlopige uitslag is bekend.

Door Sam Fish

Hierbij gaat het om de voorlopige uitslag van de Provinciale Staten. Er was een opkomst van 68,0 procent. Dat is hoger dan in 2019, toen was het opkomstpercentage 62,9 procent. Die drukte was ook te merken in de 25 stembureaus op het eiland. Daar was het op meerdere piekmomenten goed druk.

In totaal zijn er op het eiland 27.542 stemmen uitgebracht voor de Provinciale Staten. De grootste partij is veruit de BBB, de Boer Burger Beweging. Deze partij kreeg maar liefst 22,9 procent van de stemmen op Goeree-Overflakkee. Dat zijn in totaal 6277 stemmen. De tweede partij is de SGP met 18 procent en 4923 stemmen. En op drie staat de VVD met 9,3 procent van de stemmen. Dat staat gelijk aan 2545 stemmen.

De volledige lijst van de stemmenverdeling is te vinden op de website van de provincie en bij de gemeente Goeree-Overflakkee.

Waterschap

We mochten ook stemmen voor het Waterschap. Hier is nog geen uitslag bekend. Deze komen later vandaag online. Zodra deze uitslag bekend is delen we die hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen