PvdA op werkbezoek bij haven van Herkingen

Foto: PvdA Goeree-Overflakkee

“Het is een bloeiende gemeenschap,” dat is de conclusie die de Partij van de Arbeid trok tijdens hun bezoek aan Herkingen op 4 maart.

Ook op een maartse zaterdagochtend bruist het in de haven van de bedrijvigheid. De aanleiding voor het werkbezoek zijn de problemen bij de oude havenkom. Die is vanwege bouwtechnische staat buiten gebruik gesteld. Rina van de Velde liet raadslid Petra ’t Hoen zien hoe de gemeente een oplossing heeft gevonden voor de jachten. “Toerisme is de kurk waarop dit dorp drijft,” vertelt havenmeester Toon Huizer. “Het stelt onze supermarkt instaat om het hele jaar open te blijven.”

Toon is naast havenmeester ook aanwezig namens de stichting Erfgoed Herkingen. Hij laat dan ook trots zien waar het historische weeghuisje herbouwd wordt als ontmoetingspunt. Maar er blijft wel wat te wensen. Zo wordt Waterschapskandidaat Hennie Wersma-den Dulk gewezen op de spuikolk. Hier zijn plannen om het strandje uit te breiden.

Waterkwaliteit

Met het verleggen van de polderuitlaat in die richting zou de overlast van de trompetkalkkokerworm moeten stoppen. Dit beestje gedijt in de brakke scheidslijn van zoet en zout. Het zorgt voor aanzienlijke schade aan jachten. Hennie laat zich informeren over de waterkwaliteit en de plannen om het getij terug te brengen in de Grevelingen. “Wij zijn er klaar voor,” laten de havenbeheerders weten.

Openbaar vervoer

Uiteraard wordt er ook gesproken over een belangrijk onderwerp dat mensen bezig houdt: Het openbaar vervoer. Marja Hogewerf zit in de dorpsraad van Herkingen. Zij drukt PvdA’er Lars Klappe op het hart om Herkingen niet te vergeten in de nieuwe aanbesteding. “Onze basisschool floreert en er zijn bouwplannen. Maar het verdwijnen van de buslijn zet de leefbaarheid onder druk. Het leidt soms tot schrijnende situaties.

Beide PvdA-kandidaten waren positief verrast over de levendigheid aan de rand van hun kiesdistrict. Ze hebben beloofd de ontwikkelingen te blijven volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen