Ergernis om verkapte prijsverhogingen in winkels

Foto: Image by Michael Gaida from Pixabay

Consumenten ergeren zich eraan dat ze voor sommige producten meer betalen terwijl ze er minder van krijgen.

De Consumentenbond kreeg hierover negenhonderd meldingen. Ze roepen fabrikanten en supermarkten dan ook op transparant te zijn over wat de bond verkapte prijsverhogingen noemt. De meeste meldingen kwamen binnen over de siroop van Karvan Cévitam. Daarnaast werd ook geklaagd over Gouda’s Glorie en koffiepads van de Hema.

Het laat volgens de Consumentenbond zien dat kopers deze gang van zaken oneerlijk vinden. “Als er extra inhoud in een verpakking zit, zetten fabrikanten dit wel groot op de verpakking. Dus ook bij een verminderde inhoud zouden fabrikanten iets op de verpakking moeten zetten,” vindt Sandra Molenaar. Zij is de directeur van de Consumentenbond. De bond wil dat de Autoriteit Consument & Markt deze werkwijze gaat toetsen.

Als verklaring voor de “verkapte prijsstijging” noemen fabrikanten tegen de bond, onder meer stijgende kosten voor energie, transport en de prijsstijging van grondstoffen. “Voor vragen over de prijs hullen fabrikanten zich in stilzwijgen. Ze verwijzen naar de supermarkten,” aldus de Consumentenbond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen