Minister Hoekstra bracht een bezoek aan Oude-Tonge

Foto: Heijblom Fotografie

Minister Wopke Hoekstra (CDA) bracht op maandag 6 februari een bezoek aan Goeree-Overflakkee. Hij ging langs in Oude-Tonge.

Daar ging hij in gesprek met inwoners en lokale CDA’ers. Ze spraken over het belang van leefbaarheid, bereikbaarheid en voorzieningen in de dorpen en regio. Ook werd er stilgestaan bij de slachtoffers van de Watersnoodramp.

Tijdens de rondleiding door het dorp kreeg Hoekstra van gemeenteraadslid Tim Jochems meer te horen over de historie van Oude-Tonge. Daarnaast spraken ze over de mooie stap vooruit met de gebiedsontwikkeling van de dorpskern.

Ontvangst

Hoekstra werd ontvangen in de Rooms-Katholieke kerk van Oude-Tonge. Een paar dagen daarvoor was dat nog de plek waar de Watersnoodramp op een indrukwekkende manier werd herdacht. In de kerk en later ook bij de begraafplaats werd stilgestaan bij de slachtoffers. Het lokale CDA overhandigde de minister ook het nieuwe boek over de Ramp: ‘Waters’ van fotografe Robin de Puy. In het boek zijn (oud-)inwoners van Goeree-Overflakkee en hun ervaringen met de Ramp in beeld gebracht, met een foto en met tekst.

Tijdens de rondleiding door het dorp ging Hoekstra in gesprek met diverse inwoners uit Oude-Tonge. Familie de Wit deelde hun zorgen met de minister en trakteerde het gezelschap op kruukplaetjes. Met een ‘Bakkie to G-O’ in de hand van Hotel/restaurant Lely vertelde Oude-Tongenaar Anne Karsbergen over hoe fijn wonen het is op ons mooie eiland. Maar ook wat er voor plattelandsgebieden nodig is om dit nu en in de toekomst zo te houden. Zodat ook haar kinderen hier later met net zoveel plezier kunnen wonen, als ze dat willen.

Investeren in de voorzieningen op het platteland

Kandidaat Statenlid Tea Both-Verhoeven bracht samen met de lokale CDA-raadsleden en wethouder ook de regionale uitdagingen onder de aandacht. Het bereikbaar houden van kleine kernen met het OV en de noodzaak van betere ontsluitingen van het eiland. Het behoud van de visserijsector en een sterke agrarische sector en het belang van het ziekenhuis en de spoedeisende hulp voor onze regio. Ook gaf Tea aan zich in de provincie in te willen zetten dat bij alle kernen een paar straatjes bijgebouwd mogen worden. Zo kunnen onze jongeren hier blijven wonen en worden scholen en verenigingen in stand gehouden.

“Tijdens een bezoek als dit wordt wederom duidelijk hoe belangrijk het is om te investeren in het platteland. Er vinden veel goede ontwikkelingen plaats en er is sprake van gemeenschapszin,” zag ook de minister. “Dat moeten we in stand zien te houden en dat kan alleen als de voorzieningen op orde zijn. Het gaat pas goed met Nederland als het in alle regio’s goed gaat.”

minister Wopke Hoekstra bezoekt Oude-Tonge

Cookieinstellingen