Rijkswaterstaat: werk donderdag vanuit huis

Foto: Pixabay; cromaconceptovisual

Rijkswaterstaat verwacht donderdag een drukke ochtend- en avondspits door zware regenval en windstoten. Ze raden daarom aan om thuis te werken.

Het is op donderdagen altijd al druk op de weg. De kans op nog grotere files is dus aardig groot. Wegebruikers die niet in een lange file terecht willen komen, worden geadviseerd. “Maak een andere keuze of werk thuis als dat mogelijk is.”

Het KNMI gaf eerder al code geel af voor meerdere provincies op donderdagochtend. Dit ook vanwege de harde wind die verwacht wordt. Het gaat om windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur. Ook wordt er regen verwacht.

Thuiswerken

“Kun je morgen thuiswerken? Dan doe je er goed aan om niet tijdens de spits de weg op te gaan. Doe je dit wel, houd er dan rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn,” laat Rijkswaterstaat weten.

Voor vanavond, woensdag 11 januari, wordt al code geel afgegeven voor het hele land. Ook hierbij gaat het om zware buien en windstoten. Ook kan het onweren en er kan hagel vallen. De stormen trekken woensdag vanuit het westen over het land. Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen