JMK Ouddorp deelt cheques uit aan goede doelen

Foto: PR Jouw Marktkraam Ouddorp

Jouw Marktkraam Ouddorp schenkt regelmatig cheques aan diverse goede doelen. Zo ook nu weer.

Aan het begin van dit nieuwe jaar werden twee cheques overhandigd. Het geld hiervoor kwam uit een speciale verkoping voor het goede doel. Dit gebeurde allemaal op initiatief van vrijwilligers Frits en Marieke Veringmeijer.

De eerste cheque was voor de stichting Dreams4You. Zij realiseren de laatste droomwens voor ernstig zieke volwassenen met een beperkte levensverwachting. Namens de stichting nam Hannie van Veen de cheque in ontvangst. Deze had een waarde van maar liefst 250 euro.

Ook de stichting ALS Nederland ontving een cheque. Deze had een waarde van 500 euro en werd in ontvangst genomen door Daphne Hermans. Hiermee kkan wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar de oorzaken en oplossingen van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast worden projecten gefinancierd die de kwaliteit van zorg en leven verbeteren. Niet alleen van patiënten, maar ook voor hun naasten.

Opbrengst

Binnen Jouw Marktkraam Ouddorp is een speciale goede doelen kraam. Hierop zijn spullen verzameld die mensen na het huren van hun kraam hebben achtergelaten. Het zijn spullen die ze zelf niet hebben verkocht en vervolgens hebben geschonken aan het goede doel. Vrijwilligers Marieke en Frits zijn regelmatig in de winkel te vinden om deze spullen opnieuw te prijzen.

“We stellen hiervoor lege kramen beschikbaar,” laat Peter Grinwis weten. Hij is commercieel manager van het concept. “Zo kunnen ook deze spullen een nieuwe waarde creëren voor het goede doel. Met de opbrengst worden elk jaar verschillende goede doelen gesteund.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen