Heel GO Bakt brengt jong en oud gezellig samen

Foto: Ella Vermaas

Heel Goeree-Overflakkee Bakt is weer begonnen. De aftrap hiervoor vond plaats in de Beroepscampus waar jong en oud samenwerkte.

“Een klasse-actie,” vindt wethouder Berend Jan Bruggeman. “In Heel GO Bakt komt alles samen. Oud en jong én het bedrijfsleven. Samen brengen ze de maatschappij iets moois.” De kick-off van de actie was op dinsdag 12 december.

De actie is inmiddels een ware traditie geworden. De eerste editie werd in 2014 georganiseerd door Adviesgroep De Vogel. Zij verzamelden een groepje sponsors bij elkaar om de ouderen op het eiland te verwennen. Zo zorg je voor elkaar en kun je samen iets leuks doen. Tegelijkertijd zet je de ouderen op het eiland dus even lekker in het zonnetje.

Aan de bak

De actie is heel simpel; je bakt een appeltaart en die wordt uitgedeeld bij ouderen. Thuisbakkers geven zich op en gaan aan de slag met de ingrediënten die beschikbaar zijn gesteld. Vervolgens leveren ze taarten in bij De Vogel. Zij zorgen op hun beurt voor de verspreiding op het eiland. CuraMare, Zuidwester en Sjaloom Zorg hebben allemaal wat lekkers gekregen. Bakkers mochten ook zelf iemand verrassen met een taart.

Dit jaar zijn er bijna 300 appeltaarten gebakken. De eerste 17 kwamen dinsdagochtend uit de oven van de Beroepscampus. Het was prachtig om te zien hoe jongeren samenwerkten met de ouderen. Tien basisschoolleerlingen, studenten en acht oudere bewoners van Nieuw Rijsenburgh. Jong en oud kwam samen voor deze actie.

Workshop

De aanwezigen kregen eerst een workshop over hoe de appeltaarten gebakken horen te worden. Met al die informatie op zak kon iedereen aan de slag met de ingrediënten. Het was de eerste keer dat Heel GO Bakt op deze manier werd afgetrapt. Wie weet smaakt het letterlijk naar meer voor volgend jaar.

De eerste taart was van studente Femke en scholier Guus. Zij overhandigden deze aan meneer Van Hoorn. Hij is 98 jaar oud en woont in Nieuw Rijsenburgh. Menig persoon zal hem kennen als voormalig directeur van de Prins Maurits in Middelharnis.

Samenwerking

Adviesgroep De Vogel is initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee bakt. Zij doen dit in samenwerking met Jumbo Sperling Ouddorp. Daarnaast zijn er nog meer ondernemers op Goeree-Overflakkee die graag een steentje bijdragen. Kranse Printwrx verzorgt het benodigde drukwerk, Dink heeft de opmaak van de uitingen gemaakt en Verpak De Jong zorgde voor de gebaksdoos.

Heel GO Bakt appeltaarten Nieuw Rijsenburgh

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen