Herfstvakantie wordt bijzonder warm in Nederland

Foto: Afbeelding van jplenio via Pixabay

De kinderen op Goeree-Overflakkee en andere delen van het zuiden gaan een goede herfstvakantie tegemoet. Het wordt namelijk bijzonder warm.

Weeronline verwacht mooie temperaturen voor deze tijd van het jaar. Met name in het zuiden van het land kan het meerdere dagen warmer dan 20 graden worden. Dankzij een zuidelijke wind wordt er zeer zachte lucht onze kant op geblazen. Gooi daar een soms uitbundig schijnende zon bij en je hebt een heerlijke temperatuur.

Normaal gesproken is het rond deze tijd zo’n 13 tot 14 graden. Die waarden worden op maandag al ruimschoots overtroffen met 15 tot 18 graden. Het is dan wel wisselvallig met flinke buien en een krachtige wind. Op dinsdag wordt het zo’n 17 graden en is het droog. Alleen in het uiterste westen en noorden valt een bui.

Droge week

De rest van de week verloopt volgens Weeronline nagenoeg droog. Op woensdag kan de temperatuur oplopen tussen de 18 en 22 graden. Volgens de huidige verwachtingen kan het in de zuidelijke provincies wel drie of vier dagen lang meer dan 20 graden worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen