DBGC nog altijd ongeslagen in 2016

Op bezoek bij Rimboe heeft DBGC de ongeslagen reeks van 2016 voortgezet.

De ploeg van trainer Richard Elzinga stelde in de tweede helft orde op zaken en won met 1-4 van de Brabantse opponent.

Een heerlijk zonnetje en een prachtig veld tussen de bossen; de omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal waren zaterdagmiddag ideaal in de Wouwse Plantage. DBGC voetbalde in de eerste helft echter alsof het een potje zomeravondvoetbal betrof in plaats van een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Het spel van de koploper was slordig en ongeïnspireerd, wat zorgde voor onderlinge irritatie. Desondanks kreeg de ploeg voldoende kansen om te scoren. De doelman van Rimboe was al een aantal keren getest, voordat hij na 22 minuten moest vissen. Tim Mackloet bediende de naar binnen getrokken Joran Maliepaard, wiens voorzet door een van de verdedigers over de eigen doellijn werd gewerkt: 0-1.

Niet veel later kreeg Lars van Es dé kans op de tweede treffer, maar hij faalde oog in oog met de keeper en wist ook de rebound niet te verzilveren. Die misser kwam DBGC duur te staan, want enkele minuten later wist de aanvoerder van Rimboe de score gelijk te trekken vanuit een vrije trap: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust drukte Elzinga zijn ploeg op het hart om de onderlinge irritatie achterwege te laten en wat meer rust in het spel te brengen. De spelers voerden die opdracht goed uit, want DBGC had de wedstrijd in de tweede helft volledig onder controle en gaf vrijwel geen kans meer weg. De nieuwe voorsprong na een uur – Gertjan Lodder kopte fraai raak uit een goed aangesneden hoekschop van Tim Mackloet – was dan ook verdiend. Door de 1-2 leek er iets te knakken bij de thuisploeg en kreeg DBGC steeds meer ruimte om aan te vallen. Het leidde tot mooie doelpogingen van Joran Maliepaard, maar hij had pech dat hij de kruising raakte en dat de doelman van Rimboe een voortreffelijke redding in huis had.

Vijf minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Na een goede combinatie over de linkerkant bood Lars van Es een niet te missen kans aan Tim Mackloet, die de bal simpel in het lege doel schoof: 1-3. Het slotakkoord was voor Joran Maliepaard, die na een lange bal van Mike Jacobs goed doorzette en voor 1-4 zorgde.

Door de zege behoudt DBGC de voorsprong van negen punten op nummer twee Tholense Boys, terwijl nummer drie Den Bommel door de 3-2 nederlaag tegen Kogelvangers nu op veertien punten staat. Beide ploegen spelen komend weekend tegen elkaar, terwijl DBGC op De Koepel hekkensluiter DFS ontvangt (aftrap 14:30 uur).

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar (46. Jordy Buijs); Lars van Es, Bas Mackloet, Tim Mackloet, Joran Maliepaard; Bas Abresch, Gertjan Lodder (85. Robbert Huizer).