Geen water meer pompen uit natuurgebied Volgerland

Foto: Waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta heeft besloten dat het niet meer toegestaan is om water te pompen uit natuurgebied het Volgerland. Dit in verband met de aanhoudende droogte.

Het verbod is nodig om de natuur te beschermen. Het besluit is genomen in overleg met beheerder Natuurmonumenten. Er is een alternatieve locatie aangewezen om water op te pompen. Dit is aan de Plasweg/Plasdijk in Goedereede.

Het volgerland is een gebied waar de natuur de hoofdrol speelt. De aanvoer van water naar dit gebied, vindt op een natuurlijk wijze plaats. Namelijk via duinwater en door regen. Er kan hier door het waterschap geen water worden aangevoerd. Door de aanhoudende droogte en het onttrekken van water, is het waterpeil de afgelopen tijd sterk gedaald. Vissen gaan dood, de bodem droogt uit en specifieke plantensoorten sterven. Om de natuur zo goed mogelijk te beschermen, is het noodzakelijk dat al het aanwezige water behouden blijft.

Alternatieve locatie

Het waterschap heeft een alternatieve locatie aangewezen om water te kunnen pompen tussen Ouddorp en Goedereede. Dit is aan de oostzijde van de Plasweg/Plasdijk. Op de kaart bovenaan het bericht is te zien waar dit ligt. Bij het Volgerland komen borden te staan om mensen hierover te informeren.

Bron: Waterschap Hollandse Delta

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen