Let op! De Heinenoordtunnel is vannacht weer dicht

Foto: Pixabay; MableAmber

De komende twee nachten is de Heinenoordtunnel weer afgesloten voor verkeer. Het gaat om regulier onderhoud aan de tunnel.

De tunnel wordt gerenoveerd, maar het reguliere onderhoud moet ook doorgaan. En dus zijn er werkzaamheden nodig om alles veilig te laten verlopen. Rijkswaterstaat voert deze reguliere onderhoudswerkzaamheden zes keer per jaar uit. En dus gaat de tunnel de komende nachten weer dicht voor het verkeer.

Wat deze werkzaamheden inhouden? Het schoonhouden van de wanden, wegdek en signalering. Maar ook het onderhouden en testen van verlichting, ventilatie, camera’s en geluidsinstallaties. Waar mogelijk worden de werkzaamheden gecombineerd, zodat de tunnel niet te vaak dicht hoeft.

Nachtafsluiting

De eerstvolgende sluiting is meteen komende nacht al. Van woensdag 17 op donderdag 18 augustus is de tunnel van 00.00 tot 05.00 uur afgesloten in de richting van Rotterdam. Een nacht later is hij dezelfde tijden dicht, maar dan richting Bergen op Zoom.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17 en vice versa. Het verkeer van en naar de Hoeksche Waard rijdt om via de N217. Voor het verkeer in de afgesloten rijrichting is de Kiltunnel tijdens de afsluiting tolvrij.

De volgende nachtafsluiting staat gepland voor 12 tot 14 oktober. De laatste van dit jaar staat gepland voor 7 tot 9 december. De planning kan echter nog veranderen.

Bron: Rijkswaterstaat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen