Bijna de helft wil tv kunnen kijken op vakantie

Foto: PR Prijsvergelijken.nl

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) vindt het heel belangrijk om op vakantie in het buitenland naar Nederlandse tv te kunnen kijken.

Dat blijkt uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl onder ruim 700 respondenten. Veertig procent geeft aan van te voren uit te zoeken hoe er tv gekeken kan worden op vakantie. Het overige percentage ziet het als een leuke bijkomstigheid als er Nederlandse tv beschikbaar blijkt te zijn. Zij zien dit echter niet als een must. De leeftijdsgroep die het meest naar Nederlandse programma’s kijkt zijn de 65-plussers.

Bewust niet

Maar het kan ook de andere kant op. Er is namelijk ook een groep die bewust niet de Nederlandse tv aanzet tijdens de vakantie. Van de respondenten laat 46% het tijdens de vakantie voor wat het is. Deze groep bestaat vooral uit (55%) personen in de leeftijd van 46 tot 65 jaar.

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om je programma’s te blijven kijken terwijl je op vakantie bent. Dit zit vaak gewoon in het abonnement dat je maandelijks betaalt voor de televisie. Maar er zijn dus ook nog genoeg mensen die gewoon lekker genieten van de vakantie en niks kijken. Dat komt wel weer als ze terug thuis zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen