DBGC na één helft klaar met NOAD ‘67

DBGC is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. In eigen huis werd NOAD ’67 met 4-0 verslagen, een stand die al bij rust was bereikt.

Na zes weken zonder competitievoetbal en enkele oefenwedstrijden op kunstgras moest DBGC weer even wennen aan het spelen op natuurgras. Maar toen de ploeg van trainer Richard Elzinga eenmaal het juiste ritme had gevonden, bleek er voor de tegenstander uit Sint-Philispland geen houden aan. Gertjan Lodder brak na een kwartier de ban, toen hij de bal na slecht uitverdedigen van de bezoekers in twee keer achter de doelman werkte: 1-0.

Daarna was DBGC los; de blauw-witten lieten de bal snel rondgaan en waren ook bij balverlies scherp en attent. Via de zijkanten werd veelvuldig de aanval gezocht en het was dan ook niet verwonderlijk dat de 2-0 via een aanval over de rechterkant viel. Joran Maliepaard legde de bal goed terug, Gertjan Lodder stapte slim over en Bas Abresch schoot raak. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was de naar het middenveld teruggezakte Wilko Pulleman de aangever; hij bediende met een prima pass de uit de rug van de verdediging weggelopen Bas Abresch, die de bal over de doelman heen tikte: 3-0.

Voor rust kon het Oude-Tongse publiek nog een keer juichen. Nadat een fantastische aanval over vele schijven strandde, kwam de bal voor de voeten van Bas Abresch, die met een snoeihard schot via de onderkant van de lat de ruststand op 4-0 bepaalde. Dit bleek later ook de eindstand te zijn, want in de tweede helft kreeg DBGC het niet voor elkaar om het hoge tempo vast te houden. De van een blessure teruggekeerde invaller Thijs Tromp, die voor het eerst sinds vier maanden weer binnen de lijnen stond, kreeg de grootste kans op nog een treffer maar hij schoot net naast. Aan de andere kant kreeg NOAD ’67 ook nog wat kleine kansjes, maar Roy Nieuwland hield zijn doel keurig schoon.

Zo begon DBGC met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft, zeker omdat de concurrenten Duiveland en WFB verloren. Zij staan nu op een achterstand van elf punten. De naaste belager van DBGC is Tholense Boys, dat met 4-0 won van Kogelvangers en daardoor op acht punten blijft. Komende zaterdag gaat DBGC op bezoek bij WHS, waar eerder dit seizoen met 5-4 van gewonnen werd.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Mike Jacobs (65. Niels van der Kooij), Jordy Buijs, Dimri Vogelaar; Bas Mackloet, Bas Abresch, Tim Mackloet; Joran Maliepaard, Wilko Pulleman (75. Lars van Es), Gertjan Lodder (70. Thijs Tromp).