Haringvlietbrug vier nachten volledig afgesloten

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Er wordt al sinds maart hard gewerkt aan de Haringvlietbrug en die werkzaamheden duren tot zeker begin juni. Het is nu tijd voor een volgende fase in die werkzaamheden.

Voor een deel van de werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn. De brug is dan gesloten voor wegverkeer. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. En dus gaat vanaf vannacht de brug vier nachten achter elkaar dicht, in beide richtingen.

Zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg zijn van dinsdagavond tot en met vrijdagochtend gesloten van 22.00 tot 05.00 uur. Er zijn ook twee reservenachten ingepland voor het geval dat. Dit is van maandagavond 23 mei tot en met woensdagochtend 25 mei van 22.00 tot 05.00 uur. Deze reservenachten worden alleen gebruikt als het werk niet afkomt. Dit kan bijvoorbeeld komen door slechte weersomstandigheden.

Omleidingen

De werkzaamheden hebben geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart. Wel heeft het dus invloed op het rijverkeer dat over de brug heen moet. Op de aanrijroutes naar de brug worden vooraf tijdig borden geplaatst om de afsluiting aan te kondigen.

Kijk voor mogelijke omleidingen op de afbeelding hieronder.

omleidingen afsluiting haringvlietbrug

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen