Ingezonden: Belangrijke kaart toch bezorgd

Foto: Pixabay

Nieuws hoeft lang niet altijd heftig te zijn of bij de gemeente vandaan te komen.

Daarom is het extra leuk als lezers van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl ook nieuws insturen. Dit deed Corrie Voogd ook, zij is voorbereider bij Post NL in Sommelsdijk. Op haar verzoek zijn de betreffende namen in het stukje veranderd om de privacy van de man in kwestie te bewaren.

“Onlangs zat er een kaart bij de post waarop stond ‘Aan Jan S de Waard, 3253 Holland”, begint Corrie. 3253 is de postcode van Ouddorp, maar verder was er geen informatie bekend. “De persoon die de aanzichtkaart had verstuurd had er nog bij gezet ‘Bitte Hilfe’, ook de rest van de tekst stond in het Duits.

LEES OOK: Informatieavond over de appartementen in het voormalige gemeentehuis

“We gingen op onderzoek uit. Er waren een aantal gezinnen in Ouddorp met de achternaam De Waard, een van hen in de Geleedststraat. De voorbereider van die wijk zette de kaart tussen de rest van de post voor De Waard”, vertelt ze. Later bleek echter dat de man in de Geleedststraat geen Jan heet, maar Arie.

“Diezelfde avond was ik bij de buurvrouw die ook nogal wat mensen kent, want zo gaat dat in Ouddorp, en ik vroeg haar of zij misschien Jan de Waard kent”, vertelt Corrie. “De buurvrouw vertelde mij dat er ook een De Waard aan de Nieuwelandseweg woont. Zij zou die mensen die week nog zien op een verjaardag en ze zou een visje voor me uitgooien”.

Helaas bleek Jan de Waard niet aanwezig te zijn op de verjaardag, omdat hij op vakantie was in Duitsland. “Dat deed bij mij een belletje rinkelen, want de aanzichtkaart kwam ook uit Duitsland”, zegt Corrie. “De buurvrouw heeft toen het telefoonnummer gevraagd en een voicemailbericht achter gelaten”.

LEES OOK: Filmavond over een Duitse soldaat

De aanzichtkaart werd opgehaald in de Geleedststraat, hij was gelukkig nog niet weggegooid, en werd vervolgens bezorgd bi De Waard aan de Nieuwelandseweg. “En hier begint het leuke van het verhaal pas. Meneer de Waard was zo ontzettend blij met de kaart. Hij was namelijk verzonden door de kleinkinderen van de mensen die zijn vader hadden opgevangen  uit het werkkamp in Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog!”, vertelt Corrie opgewekt. “De vader van Jan was erg gesloten over deze nare periode uit zijn leven en met de kaart kreeg hij toch iets meer inkijk in het verloop van het leven van zijn vader”.

“Zo zie je maar dat de post niet voor een kleintje vervaard is. Ik zeg maar zo; U verstuurd en wij bezorgen”, aldus Corrie Voogd.

 

Reacties