Weerman Piet Paulusma overleden aan gevolgen kanker

Foto: PR / Aangeleverd

Piet Paulusma kennen we natuurlijk allemaal van zijn weerpraatjes bij Hart van Nederland en later bij Omroep Max. En natuurlijk zijn bekende afsluiter: “Oant Moarn”.

Door Sam Fish 

Omroep Max laat weten dat de 65-jarige weerman op zondag 20 maart is overleden aan de gevolgen van kanker. Piet leed al geruime tijd aan kanker, maar wilde dat niet aan de grote klok hangen. Omroep Max laat weten dat hij de laatste dagen sterk achteruit is gegaan.

Sinds een aantal maanden was Piet Paulusma ook weerman voor Nieuws.nl. Bijna dagelijks schreef hij voor de landelijke website het weerbericht. Hij keek daarbij vooruit op de komende dagen en gaf ons een idee wat we konden verwachten. Een deel van die berichten deelden wij ook hier op Goeree-Overflakkee.nieuws.nl. Via deze weg willen we laten weten dat we altijd erg dankbaar zijn geweest voor zijn berichten. Geen ‘oant moarn’ meer, maar nu een rust zacht. Namens de gehele redactie van Nieuws.nl wensen we de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Piet Paulusma

Piet maakte in 1985 zijn debuut bij Omrop Fryslân. Sinds september 1996 was hij te zien op SBS6 onder de noemer ‘Piets Weerbericht’. Elke dag vertelde hij de weersverwachtingen vanaf een andere plek in Nederland. Dat maakte hem enorm populair onder de mensen. In 2019 werd bekend gemaakt dat zijn tijd bij SBS6 niet verlengd zou worden. Uiteindelijk betekende dit zijn overstap naar Omroep Max. Daar is hij het weer blijven presenteren tot aan zijn overlijden.

Op 21 januari van dit jaar is Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau. Deze onderscheiding kreeg hij vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze organisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen