Deze week in het Diekhuus

Foto: Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week naar een lunchvoorstelling, een kerstfilm en er is zelfs een pyjama ontbijt!

Lunchvoorstelling
Op maandag 21 december is er om 11.00 uur een Kerst Lunchvoorstelling. Elizabeth, Marieke en José zijn drie volwassen zangleerlingen van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Geregeld zingen ze duetten of terzetten, samen muziek maken is zo leuk. Kaartenn hiervoor zijn alleen online verkrijgbaar in de voorverkoop en kosten € 15,50 per stuk. www.hetdiekhuus.nl

Het kerstprogramma voor deze gelegenheid bestaat uit oude bekende liederen en ook een aantal onbekende. Er worden kerstliederen gezongen in het Frans, Duits en Engels en uiteraard in het Nederlands. Marijke Nieuwenweg zal haar leerlingen begeleiden op piano. Ook het publiek kan af en toe meezingen!

Na afloop van de voorstelling dat plaatsvindt in onze theaterzaal staat er een heerlijke KERST lunch buffet op u te wachten in de foyer.

LEES OOK: Avondspreekuur bij verloskundigen in Dirksland

Pyjamaontbijt
Op woensdag 23 december is er in de Rabobankzaal een heus pyjamaontbijt voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Naast het ontbijt zal ook de kinderkerstfilm FINN getoond worden. De ochtend start om 8.30 uur en kost € 6,50 (Bibliotheek leden € 5,-).

De negenjarige Finn woont met zijn vader op het platteland. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn wil graag muziek maken, maar zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die de sterren van de hemel speelt op een viool. Terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn voortaan stiekem naar de boerderij om te oefenen. Zijn beste vriend Erik verklaart hem voor gek. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand? Finn is een spannende en ontroerende kerstfilm

LEES OOK: Schotejil zwemt voor de Schotejil

The Santa Clause
Woensdag 23 december in de Rabobankzaal van het Diekhuus de beste kerstfilm ooit ‘The Santa Clause’ van regisseur John Pasquin. Deze kaarten hebben een kersttarief en kosten aan de kassa € 6,- (Leden en CJP € 5,00). Als je de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je een euro korting.

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

LEES OOK: VIDEO – Zeehondenopvang ASeal open voor publiek

Reacties