Eunice maakt er een rommeltje van op het eiland

Foto: Stan Pittens

Storm Eunice is flink aan het huishouden op het eiland. Het hoogtepunt van de storm mag dan misschien voorbij zijn, we zijn nog niet van de winderigheid af.

Door Sam Fish

Volgens een NL alert is het alarmnummer 112 overbelast. Dat komt doordat veel mensen hun schade direct bij het noodnummer melden, dat is echter niet nodig. Dat is alleen als er een levensbedreigende situatie ontstaat door de storm. Zie precies wie je moet bellen op de afbeelding hieronder. De tekst gaat verder onder de afbeelding. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

wie bel je bij storm brandweer

Schade 

Via 112GO worden al aardig wat stormschades bekendgemaakt. Zo zou een airco unit van het dak van de Beroepscampus zijn gewaaid en zijn er verspreid over het eiland bomen omgewaaid. Ook hebben veel schuttingen het moeten ontgelden. Maar ook het dak van recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk heeft het moeten ontgelden. Er zijn stukken van de dakbedekking kapotgewaaid en naar beneden gekomen. Zie de foto’s van 112GO onderaan dit bericht. De weg langs de Staver is dan ook afgezet om ongelukken te voorkomen. En ook het dak van een huis in Sommelsdijk heeft schade opgelopen. Ook daarvan zijn stukken dakbedekking weggewaaid. De politie meldt verder nog dat er op de N215 een vrachtwagen is gekanteld.

In Diemen en Amsterdam zijn drie mensen om het leven gekomen door de storm. Op Goeree-Overflakkee blijft het voor nu gelukkig bij materiële schade.

Heb je zelf stormschade? Kijk dan op de afbeelding hierboven waar je dit moet melden. En foto’s mogen altijd gedeeld worden in de reacties op Facebook.

Staver dak kapot Staver dak kapot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen